Uriah Heep Uriah Heep

Uriah Heep

9.-20.10.2019 Useita paikkakuntia

URIAH HEEP - SUOMALAISTEN HEVI-FANIEN KESTOSUOSIKKI VUODESTA 1970!

Uriah Heepin ainoan alkuperäisjäsenen, kitaristi Mick Boxin johtama yhtye on ollut suomalaisten rock- ja hevimusiikin ystävien kestosuosikki vuodesta 1970. Tuskinpa mikään muu kansainvälisesti menestynyt huippubändi on keikkaillut ja konsertoinut maassamme yhtä usein kuin juuri Uriah Heep. Vuonna 1969 perustetun yhtyeen ensimmäinen Suomen vierailu osuu syntyhistorian alkumetreille kesään 1970 ja viimeisin kesään 2018.

- Jos joku kysyisi minulta kuinka monta kertaa Uriah Heep on käynyt Suomessa, niin vastaisin, etten tiedä. En ole pitänyt lukua, mutta monen monta kertaa. Ja aina yhtä mielellään, sillä Suomella ja suomalaisilla faneilla on jo vuosikymmenet ollut ihan oma, erityinen paikkansa sydämessäni, Mick Box kertoo.

Liki viidenkymmenen vuoden aikana Uriah Heep on tietysti läpikäynyt lukuisia miehistömuutoksia, mutta suosioon se ei ole juurikaan vaikuttanut. Maailman ahkerimpien rock-yhtyeitten joukkoon kuuluva Uriah Heep levyttää ja kiertää maailmaa yhä edelleen lähes kahdensadan keikan vuositahdilla.

- Keikkojen määrä saattaa tämän ikäiselle bändille kuulostaa paljolta , mutta me nautimme keikkailusta. Me olemme siinä etuoikeutetussa asemassa, että me saamme tehdä työksemme sitä, mistä eniten pidämme eikä meillä totisesti ole aikomustakaan hellittää tahtia tai siirtyä eläkkeelle, sanoo kesäkuussa 72 vuotta täyttävä Mick Box.

Esikoisalbumin ”Very ’Eavy… Very ’Umble” (1970) ja viimeisimmän ”Living the Dream” (2018) väliin mahtuu peräti 26 studioalbumia live- ja kokoelmalevyistä puhumattakaan. Levyjen yhteenlaskettu myyntimäärä ylittää huikeat 45 miljoonaa kappaletta.

Suurimmat ja toivotuimmat hitit löytyvät yhtyeen uran alkuajoilta: ”Gypsy”, ”Easy Livin’”, ”Look at Yourself”, ”Bird of Prey”, ”July Morning”, ”Stealin’” ja tietysti ”Lady in Black”…

Uriah Heep vuosimallia 2019 soittaa seuraavassa kokoonpanossa: Mick Box – kitara & laulu, Bernie Shaw – laulu, Phil Lanzon – kosketinsoittimet, laulu, Russell Gilbrook – rummut, laulu ja Davey Rimmer – basso.

MELROSE MUKANA OSALLA KEIKOISTA

Tokelan (laulu & kitara), Roger Niemisen (basso) ja Jami Haapasen (rummut) muodostama tehotrio Melrose toimii Uriah Heepin ’lämmittelijänä’ osalla Suomen keikoista.

Melrose on kuulunut suomalaisen rockin ikoneihin jo vuodesta 1981. Trio tunnetaan erityisen loistavasta livemeiningistä, joka tehoaa yleisöön pajasta ja paikasta riippumatta.

KEIKKA-AIKATAULU

URIAH HEEP & MELROSE
ke 9.10. Pakkahuone, Tampere

URIAH HEEP
to 10.10. Kuusankoskitalo, Kouvola (Loppuunmyyty)

URIAH HEEP
pe 11.10. Lallintalo, Eura

URIAH HEEP & MELROSE
la 12.10. Kulttuuritalo, Helsinki

URIAH HEEP
su 13.10. Lappeenrantasali, Lappeenranta (Loppuunmyyty)

URIAH HEEP
ke 16.10. Hyvinkääsali, Hyvinkää (Loppuunmyyty)

URIAH HEEP
to 17.10. Wanha Walimo, Lahti

URIAH HEEP & MELROSE
pe 18.10. Logomo, Turku

URIAH HEEP
la 19.10. Tuiskula, Nivala

URIAH HEEP
su 20.10. Carelia-sali, Joensuu (Loppuunmyyty)

LIPUT
Liput alkaen 45 euroa (sis. kulut).

Lue lisää