Francis Goya Francis Goya

Francis Goya

17.-20.5.2022 Useita paikkakuntia

BELGIALAINEN KITARAVIRTUOOSI FRANCIS GOYA KONSERTOI SUOMESSA TOUKOKUUSSA!

Tampere-talo, Tampere – tiistai 17.5.2022
Kulttuuritalo, Helsinki – keskiviikko 18.5.2022
Hyvinkääsali, Hyvinkää – torstai 19.5.2022
Konserttitalo Mikaeli, Mikkeli – perjantai 20.5.2022

www.francisgoya.com

Valtaisaa suosiota maassamme erityisesti 1970- ja 1980–lukujen vaihteessa nauttinut belgialainen kitaravirtuoosi Francis Goya konsertoi neljällä paikkakunnalla Suomessa toukokuussa 2022.

Hänen musiikkiaan on mahdollista kuunnella Tampere-talossa tiistaina 17. toukokuuta, Helsingin Kulttuuritalossa keskiviikkona 18. toukokuuta, Hyvinkääsalissa torstaina 19. toukokuuta ja Konserttitalo Mikaelissa, Mikkelissä perjantaina 20. toukokuuta 2022.

Suomalaisten suursuosikki jo neljällä vuosikymmenellä! – Platinaa suomalaisilla ikivihreillä!

Sympaattisen Francis Goyan edellisestä Suomen konsertista on kulunut pitkälti toistakymmentä vuotta ellei mukaan lasketa syyskuussa 2018 Kangasniemen kirkossa Rauhankyyhkysäätiön toimesta järjestettyä hyväntekeväisyystapahtumaa, jossa hän käväisi soittamassa suomalaisten ystäviensä kutsusta.

Francis Goyan suosion suuruudesta Suomessa todistavat muun muassa kaksi platinalevymyyntiin yltänyttä albumia: ”Summernight Moods” vuodelta 1979 ja ”Pohjolan yössä” vuodelta 1983. Kummatkin albumit kuuluvat niiden monien levyjen joukkoon, jotka Goya levytti suomalaisille levy-yhtiölle, ensin Fazer-Finnlevylle ja sen jälkeen jo edesmenneen musiikkivaikuttaja Osmo Ruuskasen johtamalle Bluebird-yhtiölle.

Suomessa levytetyillä albumeilla on kuultu hänen taiturimaisia instrumentaalitulkintojaan suomalaisille tutuista ikivihreistä kuten ”Paratiisi”, ”Satulinna”, ”Sininen ja valkoinen”, ”Surun pyyhit silmistäni”, ”Akselin ja Elinan häävalssi”, ”Myrskyluodon Maija”, ”Rantakoivun alla”, ”Hopeinen kuu”, ”Pohjolan yö” ja ”Ihmisen ikävä toisen luo”.

Noihin aikoihin Francis Goyan voimallisesti aikuisyleisölle suunnattu musiikki soi ahkeraan tahtiin Ylen kanavilla ja hänet nähtiin usein esiintymässä suosituimmissa suomalaisissa televisio-ohjelmissa. Francis Goyan konsertit olivat niin ikään järjestään loppuunmyytyjä.

Instrumentaalimusiikki ei tunne kielirajoja! – Yli 20 miljoonaa myytyä levyä!

Liegen kaupungissa, Belgiassa toukokuussa 1946 syntyneen, nykyisin Espanjassa asuvan Francis Goyan läpimurto maailmanmarkkinoille tapahtui vuonna 1975, kun hän levytti yhdessä isänsä kanssa säveltämän, kansainväliseksi instrumentaaliklassikoksi vuosien varrella osoittautuneen kauniin, melodisen kappaleen nimeltä ”Nostalgia”. ”Nostalgia” kipusi muun muassa Hollannin, Saksan, Espanjan, Norjan ja Brasilian myyntilistoilla ja herätti yleisön kiinnostuksen Goyaa kohtaan ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Etelä-Amerikkaa.

Francis Goya, ”Nostalgia” (Live): Youtube

Kiitettävän tiiviiseen tahtiin levyttäneen Goyan tekemien albumien määrä ylittää 50 kappaleen rajan, mikä tarkoittaa sitä, että hän on levyttänyt vähintäänkin yhden albumin per vuosi uransa alusta alkaen. Suuri osa albumeista on myynyt joko kultaa tai platinaa ja niiden yhteenlaskettu myyntilukema nousee peräti yli 20 miljoonaan yksikköön.

Samoin kuin Suomessa myös muualla maailmassa Francis Goya on usein tehnyt yhteistyötä paikallisten musiikkivaikuttajien ja levy-yhtiöiden kanssa. Hänellä on poikkeuksellinen taito valita esitettäväkseen kunkin maan tai maanosan suosituimmista ikivihreistä ja listahiteistä juuri ne koskettavimmat ja ajattomimmat, jotka ilman sanojakin vetoavat yleisöön. Instrumentaalimusiikki ei tunne kielirajoja!

Esimerkkinä Francis Goyan levyttämistä latinalaismusiikin suosikeista mainittakoon ”Besame mucho”, ”Perfidia”, ”Amor, amor, amor”, ”Quando Sali de Cuba”, ”Vaya con Dios” ja ”La Playa”. Slaavilaista alkuperää hänen runsaassa tuotannossaan edustavat muun muassa ”Mandshurian kukkuloilla” ja ”Uralin pihlaja”, ruotsalaista ”Ack Värmeland, du sköna” ja ranskalaista ”Emmanuelle” ja ”Kuolleet lehdet (Les Feuilles mortes)”.

LIPUT:

Tampere-talo – liput alkaen 39,90 euroa (sis. kulut) / www.lippu.fi
Kulttuuritalo – liput alkaen 39,90 euroa (sis. kulut) / www.lippu.fi
Hyvinkääsali -– liput alkaen 32,00 euroa (sis. kulut) / www.lippu.fi
Konserttitalo Mikaeli – liput alkaen 34,90 euroa (sis. kulut) / www.lippu.fi

Kaikki konsertit alkavat kello 19.00.

TIEDOTUS:

Lasse Norres, lasse@norres.fi

KONSERTTIJÄRJESTELYT:

RH Entertainment Oy, www.rh-entertainment.fi

 
Lue lisää